Gyakran Ismételt Kérdések a hidrogénes víz készítő készülékkel kapcsolatban

Miért ajánlott a hidrogénes víz fogyasztása?

Mert a hidrogén egy nagyon erős antioxidáns, amely segít a szabadgyökök semlegesítésében és csökkenti az oxidatív stresszt, amely a legtöbb betegség és az idő előtti öregedés egyik oka. A hidrogén, amely a világegyetem legkisebb eleme, behatol a test olyan részeibe is, ahová más antioxidánsok nem képesek eljutni, mint például a neuronok és a sejtmagok szintjére.

Mennyi hidrogénezett vizet érdemes innom egy nap?

Az ajánlott napi hidrogénes vízbevitel 1-3 liter közé tehető. Javasoljuk, hogy csak hidrogénezett vizet igyon, azonban már napi több mint egy pohár belőle kellően hasznos lesz az Ön oxidációs szintjének szabályozásához.

Csecsemők, várandós nők és idős emberek is fogyaszthatják a hidrogénben dús vizet?

Igen. A hidrogénnel dúsított víz egyetlen hatása, hogy segít fenntartani egy megfelelő oxidációs szintet a jó egészség érdekében. Nincs semmi ellenjavallata.

Fogyaszthatják kisállatok a hidrogénezett vizet?

Igen. Mindazonáltal naponta legalább egyszer cserélni kell a vizet, mert hat óra elteltével elkezdi elveszíteni a töltését. Japánban például külön csomagolt hidrogénezett vizet adnak az otthoni kedvenceknek.

Főzéshez is ajánlott a hidrogénes víz?

Nem, mivel a hidrogén a forralás közben elpárolog, és hagyományos vízzé alakul vissza.

Teák és főzetek készítéséhez ajánlott-e?

Ha felmelegíti a vizet anélkül, hogy felforralná, az megőrzi a hidrogén tartalmát és elektromos töltését. Ha elegendő hidrogénnel dúsított vizet iszik, akkor érdemes elgondolkoznia, hogy célszerű-e teát és főzeteket is készíteni ezzel a vízzel.

Hatással van-e a szervezetre, a bőrre, illetve a fejbőrre a hidrogénes víz?

Igen. Megszünteti a bőrben lévő szabad gyököket. A hidrogénezett vizet egy ronggyal vagy közvetlenül a bőrre kell felvinni, és néhány percig hagyni kell hatni.

Lehetséges túladagolni a hidrogénnel dúsított vizet?

Nem. Bármennyire dúsítja hidrogénnel a vizet, lehetetlen túlterhelni azt. Amint az telítetté válik, minden felesleg elpárolog belőle. Mi több, akármennyi hidrogénnel telített vizet ihat, soha nem fogja elérni a javasolt maximumot.

Lehetséges túlzottan negatív antioxidáns töltést bevinni a hidrogénezett vízzel?

Nem! A gond akkor fordul elő, ha a negatív töltés hiányzik. Ha túl sok van belőle, akkor az elektronok a bőrön keresztül távoznak. A probléma az, hogy ha túl sok távozik, mivel az oxidációt okoz.

Miért van szükségünk antioxidánsok bevitelére?

Minden alkalommal, amikor belélegzünk, a szervezetünkbe jutó oxigén 2%-a rossz minőségű oxigénné válik (szabad gyökök miatt), amely oxidáló hatású számunkra. Ez a rossz oxigén jó oxigénné alakítható, ha antioxidáns elektromos töltést adunk hozzá. Ha nem kapja meg ezt a töltést az antioxidánsok által, úgy kizsigereli a sejtjeinket, beteggé téve vagy elpusztítva azokat az oxidációs folyamat által. Az iparosodott életmód hajlamos emelni az oxidációs szintet a rossz táplálkozás, a környezetszennyezés, a stressz és egyéb tényezők miatt. Ahogy öregszünk, még több antioxidánsra van szükségünk, mert testünk kevesebb antioxidáns enzimet termel.

Miért ad számunkra több energiát a hidrogénnel dúsított víz?

Amikor az oxidációs szintünk magas, a szervezet nem képes átalakítani az ételt energiává, mert ez tovább növelné az oxidáció mértékét. A hidrogénes víz antioxidáns töltése segít a testben történő oxidáció mértékének szabályozásában, amely lehetővé teszi az élelmiszer energiájának átalakítását, ahelyett, hogy az zsírként tárolódna el.

Van kalóriatartalma a hidrogénezett víznek?

Nincs. A hidrogénezett víznek nulla a kalóriatartalma.

Várhatóan mikor kezdem el észrevenni a hidrogénezett víz hatásait?

A kezdetektől fogva észrevehető, hogy több energiája van, jobban hidratált a szervezete, jobb az általános közérzete, jobb az emésztése, könnyebben pihen… De ha a fontos szervezeti fejlődése gondol, azt kb. néhány hét vagy akár hónap múlva érezhető, amennyiben sikerül csökkentenie az oxidatív stresszt, mely a legtöbb betegség és az idő előtti öregedés oka.

Milyen a hidrogénes víz pH-értéke?

Kb. 7 vagy 7.5, amely nagyon hasonló az emberi vérhez. A hidrogén a víz pH-ját fél ponttal növeli. A hidrogén közel áll a pH-hoz, amely rövidítés a „Hidrogén potenciál” kifejezést jelenti. Fontos, hogy pH-semleges vizet fogyasszon, hogy ne zavarja meg teste normál működését. A hidrogénezett víz, bár nem lúgos, meglehetősen LÚGOSÍTÓ hatású, mert ellenáll a szervezet savasságának, és ezzel meggátolja a szervezetben az oxidációt.

A hidrogénes víz ugyanaz, mint a lúgos víz?

Nem! A lúgos vízben nagy mennyiségű ásványi anyag van feloldva, és általában nincs elektromos töltése vagy pedig aktív hidrogént tartalmaz. Csupán az „ionizált lúgos” víz rendelkezik antioxidáns elektromos töltéssel és néhány oldott hidrogénnel, bár a legtöbb elektromos töltés az ionizált ásványokból származik, amelyeknek nincs hasznos antioxidáns töltése. Az ilyen típusú vízben felesleges ásványi anyagok találhatóak és magas a pH-értéke is, mely az ionizált ásványi anyagokból ered, és mindez azt jelenti, hogy az „ionizált lúgos víz” nem ajánlott hosszú távú fogyasztásra.

A hidrogénes víz készítő készülék tisztítja is a vizet?

Nem! A hidrogénes víz készítő készülékben csak a hidrogénnel történő dúsítás történik. Mindenképpen tiszta, jó minőségű vizet érdemes csak hidrogenizálni.

Bármelyik palackozott vizet hidrogénezhetem?

Nem. Néhány palackozott víznek magas az ásványianyag tartalma. Javasoljuk, hogy 100 mg/l alatti száraz anyag tartalmú vizet használjon, amely 100 ppm-nél vagy 150 μS/cm-nél kisebbnek felel meg.

Hidrogénezhetem a fordított ozmózisú vizet?

Igen. Leginkább az ozmózis vizet javasoljuk a hidrogénes víz készítő készülékben történő használatra. 

Hidrogénezhetek tejet, gyümölcslét vagy egyéb folyadékokat?

Nem. Tiszta ivóvizen kívül semmi más folyadékot nem javasolt a készülékbe tölteni!

A hideg vizet is dúsíthatom hidrogénnel?

Igen. A hidrogénes víz készítő kancsóját hideg vízzel is megtöltheti a hidrogenizáláshoz.

Tárolhatom hűtőszekrényben a hidrogénezett vizet?

Igen, de légmentesen zárható üvegekbe kell helyeznie, így nem veszíti el a víz a hidrogéntartalmát, miközben lehűl.

Különbözik a hidrogénes víz íze a hagyományostól?

A víz fogyasztása közben észre fogja venni, hogy ez lágyabb, könnyebb ízű, ezáltal finoman különbözik is az íze.

Mennyi idő alatt veszti el hidrogénnel dúsított víz a töltöttségét?

A hidrogénnel dúsított víz az antioxidáns tulajdonságait legfeljebb nyolc órán keresztül tartja, bár hosszú ideig tárolható légmentesen lezárt üvegben, teljesen feltöltve.

Ha egy üveg hidrogénes vizet felrázok, elveszíti a töltöttségét?

Fel lehet rázni az üveget anélkül, hogy elveszítené a töltést, amennyiben az „teljesen tele van, és légmentesen van lezárva”. A nem teljesen teli palack elveszíti a hidrogéntartalmát, ha felrázza.

Mi a legjobb módja a hidrogénezett víz szállításának és tárolásának?

A légmentesen lezárt és légrés nélküli üvegben tárolt víz szállítható vagy tárolható, anélkül, hogy elveszítené a hidrogén töltöttségét.

Újra hidrogénezhetem a vizet, miután egyszer már elveszítette a töltöttségét?

Igen. Ha elveszíti a töltését, akkor normál vízzé alakul vissza, majd ezután újra hidrogénezheti.

Újra tudom hidrogénezni ugyanazt a vizet többször is, anélkül, hogy a hidrogén túladagolás veszélye fenyegetne?

Igen. Amennyiben 30 percig hidrogénezi, a víz eléri a maximális hidrogénszintjét. Ha továbbra is hidrogénezzük, miközben a víz már telített, akkor képtelen lesz több hidrogént felvenni. A felesleges hidrogén elpárolog, amikor a víz telítetté válik.

Miért van a 10, 20 és 30 perces hidrogénezési lehetőség?

Tíz perc elteltével gyakorlatilag a teljes hidrogén töltési folyamat megtörténik. Ha azonnal meg fogja inni a vizet, akkor elegendő lesz a tíz perc. Ha később szeretné meginni, azt javasoljuk, hidrogénezze 20-30 percig, mert így hosszabb ideig megőrzi a víz a hidrogénben dús töltöttséget.

Okozhat a hidrogén robbanást?

Nem. A kannában lévő víz felszínén elpárolog a többlet hidrogén, ahol a levegővel keveredik, ezáltal ilyen koncentrációban nem tűz,- és robbanás veszélyes.

Milyen anyagból készült a készülék víztároló kancsója?

BPA mentes anyagból, amely megfelel a legmagasabb élelmiszerminőségi előírásoknak.

Milyen anyagból készültek a készülék elektródái?

Platina bevonatú titánból.

Mennyi áramot fogyaszt a hidrogénes víz készítő készülék?

Csupán 24 wattot fogyaszt, amely egy alacsony fogyasztású izzólámpának felel meg.

Hol gyártják a Lourdes hidrogénes víz készítő készüléket?

Dél-Koreában készül a legfejlettebb japán technológia szerint. Ez a két ország mind földrajzilag, mind kulturálisan közel áll egymáshoz, és világszerte a legfejlettebbek a hidrogénnel dúsított víz előállítása területén.

Fogyaszthatok-e kizárólag hidrogénezett vizet antioxidáns tartalmú ételek helyett?

Nem. Vitaminokat és az antioxidáns hatású ásványi anyagokat élelmiszerekből FONTOS fogyasztani, mert az ételek más jótékony tulajdonságokkal is rendelkeznek, az antioxidánsoktól eltekintve.

Miért van a hidrogénezett víznek ilyen magas antioxidáns hatása?

Mert a hidrogén a legkisebb és legkönnyebb antioxidáns, köszönhetően a szabad elektronoknak és a hidrogén reaktív természetének. A hidrogént tartják az egyik legerősebb, magas redukciós potenciállal rendelkező antioxidánsnak. Kis mérete miatt pedig könnyen áthatol akár a sejtmembránon is.

Hol találok egy listát a hidrogénes vízzel történő kutatásokról, tanulmányokat a pozitív hatásairól?

Pár hasznos információt pl. az alábbi külföldi oladalakon lehet olvasni:

Van még további kérdése?

 Lépjen velünk kapcsolatba, itt!

error: