Mi is az a hidrogénes víz?

A hidrogénes víz nem más, mint magas oldott hidrogént tartalmazó víz, mely az egyik legerősebb antioxidáns. Magas a redox potenciálja ami segít a szervezetre ható káros szabadgyökök oxidatív hatásának semlegesítésében. Kémiai szerkezetének köszönhetően kiváló hidratáló tulajdonsággal rendelkezik.

Hidrogénes víz - Lourdes

Lourdes csoda forrás

Ez a „csodálatos gyógyító víz” a természetben is megtalálható a franciaországi Lourdes-ben, a németországi Nordenau-ban, a mexikói Tlacote-ban, és az indiai Nadanaban. Ezekre a helyekre több millióan látogattak már el és gyógyultak ki a legkülönbözőbb betegségekből.

pl.: AIDS ből, daganatos betegségekből, különböző érrendszeri betegségekből koleszterin problémákból, elhízásból.

Mitől lehetségesek a csodálatos gyógyulások?

Dr. Sanetaka Shirata a Kyushu Egyetem – Genetikai Források Technológiája tanszékéről vizsgálta ezeknek a vízeknek különleges „gyógyító” hatását.

Arra jutott, hogy az ok nagyon egyszerű. Ezek az úgynevezett „gyógyító vízek”, oldott molekuláris hidrogénben gazdag, magas elektron tartalmú vizek. Ez a felfedezés segítette, hogy kutatások induljanak a molekuláris hidrogén, és az emberi egészség kapcsolatáról. Az elmúlt 10 évben összesen több mint 350 kutatás, és klinikai vizsgálat irányult a molekuláris hidrogénnek a sejtekre gyakorolt jótékony hatásáról.

A hidrogén az „élet üzemanyaga”

Szent Györgyi AlbertSzent-Györgyi Albert Nobel-díjas tudós az 1937-es Nobel Díjátadón megtartott beszédében a a következőt mondta:

„Egy élő sejtnek energiára van szüksége, nem csak ahhoz, hogy tökéletesen tudjon funkcionálni, hanem ahhoz is, hogy fenn tudja tartani szerkezetét.” ….

”felismerve azt a tényt, hogy a szervezetünk mindösszesen csak egyetlen üzemanyagot ismer, a hidrogént.”

A hidrogén

A hidrogén a legkisebb és legkönnyebb atom, amely mindössze egy protont és egy elektront tartalmaz. A hidrogén (H+) atomikus formája igencsak instabil, magas mértékben reaktív.

A molekuláris hidrogén (H2) ugyanakkor 2 hidrogén atomot tartalmaz, és az első és egyetlen elektron héjjal rendelkező elem, ami ilyen módon sokkal stabilabb, viszont meglehetősen reaktív.

A hidrogén a legkisebb és legkönnyebb antioxidáns

Köszönhetően a szabad elektronoknak és a hidrogén reaktív természetének akár atomikus, akár molekuláris formájában nézzük, a hidrogént tartják az egyik legerősebb, magas redukciós potenciállal rendelkező antioxidánsnak. Kis mérete miatt pedig könnyen áthatol a sejtmembránon is.

Az antioxidánsok semlegesítik a szabadgyököket

Az egészség nem más, mint az élet akadálytalan áramlása. A fizikai, mentális és szociális jóllét tökéletes állapota, mentesség betegségtől, sérüléstől és fájdalomtól. Az öregedést, a betegségeket és a kimerültséget, krónikus fáradságot többek között az alábbiak okozzák:

 • A szervezet dehidratációja
 • A káros szabad gyökök
 • A szervezetben lévő krónikus gyulladások

A szervezet azért öregszik, mert az idő múlásával a sejtekben felhalmozódnak a szabadgyökök. A szabad gyökök mindenütt megtalálhatóak a testünkben és állandóan támadják a szervezetünket, ami öregedéshez és az egészségi állapot romlásához vezet.

A szabad gyökök okozta elváltozás egy oxidatív elváltozás, ami szerepet játszik a rák, az ízületi gyulladás, az érelmeszesedés, az Alzheimer-kór és a cukorbetegség kialakulásában.

A DNS szerkezetéből adódóan az öregedésnek számos következménye lehet, ilyen a rák is, de érinti a zsír és fehérje molekulákat is, ami például a ráncokat is okozza. A szabad gyökök oxidálják az LDL-t és ez kulcsfontosságú az artériákban előforduló lerakódások esetében, ez pedig gyulladáshoz, szívbetegséghez és agyvérzéshez vezethet.

A szabadgyökök fogalma…

A szabadgyökök, más néven oxidánsok, káros melléktermékei a természetes anyagcsere folyamatoknak.

A szabad gyökök káros hatásai elkerülhetetlenek a mindennapi életünkben. Folyamatosan keletkeznek, miközben a szervezet lebontja az élelmiszereket. A szabadgyökök elektronokat lopnak az egészséges sejtjeinktől.

Ha nem rendelkezünk megfelelő mennyiségű antioxidánssal, akkor a szabadgyökök közvetlenül a sejtjeintől vonják el azokat. A szabadgyökök felszaporodása visszavezethető a környezeti tényezőkre, a rossz minőségű belélegzett levegőre, a növényvédő szerek szervezetbe jutására, és ipari vegyszerekre, dohányfüstre, UV sugárzásra. A túl sok a szabadgyök a szervezetben, károsíthatja az egészséges sejteket, és gyengíti az immunrendszert.

Megoldás = Megfelelő hidratáció + megfelelő mennyiségű és minőségű antioxidánsok

Az antioxidánsok szerepe

Antioxidánsok megtalálhatóak különböző élelmiszerekben és gátolják vagy semlegesítik a szabad gyökök káros hatását. Segítenek javítani az oxidációból eredő sejtkárosodást. Az antioxidánsok úgy csökkentik a káros anyagok hatását, hogy szabad elektronokat bocsátanak a rendelkezésükre. Így, az elektronok átruházásával semlegesíteni tudják a szabadgyökök káros hatásait. Ez előnyös az egészségre, élínkítőleg hat az immunrendszerre.

Hidrogénes víz, mint hatékony antioxidáns

1,5 liter hidrogénes víz antioxidánst értéke megegyezik: 756 db. banán, vagy 38 db. répa, vagy 516 db. alma, stb. antioxidáns értékével

A hidrogénes víz elektrolízis útján is előállítható, hidrogénes víz készítő készülékkel. 

A készülékben a hidrogén és az oxigén molekulák szétválasztódnak és csak a hidrogén molekulák jutnak át a vízen, így maximalizálva a víz oldott hidrogén koncentrációját.

A hidrogénes víz, mint antioxidáns hat:

 • Az öregedés ellen (lassítja az öregedést és segíti a sejtek megújulását)
 • Méregtelenítésre (javítja a közérzetet és testünk általános illatát)
 • Tápanyagok jobb felszívódására és az anyagcsere javulására
 • Bőrgyógyászati problémákra (sebgyógyulásra)
 • Az immunrendszer problémáira
 • A máj és a vesefunkció javítására
 • Javítja az allergiások állapotát
 • Légzéssel, tüdőfunkcióval kapcsolatos problémákra
 • Cukorbetegségre (növeli a HbAlc szintet)
 • Rák kiegészítő kezelésére
 • Az LDL kialakulásának megelőzésére („rossz koleszterin”) és az artériákban keletkező lerakódásokra

Betegségek megelőzése: a hidrogénes víz megvéd a szabadgyökök kialakulásától magas elektron tartalma miatt.

(A szabad gyökök falják az elektronokat. Amennyiben nem jutnak elegendő elektronhoz, elkezdenek az egészséges sejtek felé fordulni, ami azok károsodását és pusztulását okozza, gyengítve ezzel az immunrendszert, ez pedig fertőzésekhez és különböző degeneratív elváltozásokhoz vezet úgy mint szívbetegségek, cukorbetegség, rák stb.).

Egészségjavító hatás: A szervezet számos szintjén rendkívül hatékony egészségjavító hatása van a hidrogénnel dúsított víznek, amely magas hidrogén tartalmú, erős tisztító hatású és szuper antioxidáns is egyben. Jótékony hatásai között lehet említeni, hogy támogatja a szervezet természetes gyógyító képességét azáltal, hogy biológiailag ideális és egészséges környezetet teremt, amelyben a baktériumok és vírusok nem élnek meg.

Vitalitás és energia: a hidrogénezett víz extra energiával tölti fel egész testünket.

A hidrogénnel dúsított víz előnyei:

 • Kiváló hidratáció: molekuláris jellemzői miatt a hidrogénben dús víz felszívódása sokkal jobb, mint a hagyományos vízé, ami a legjobb sejtszintű hidratációt eredményezi.
 • A hidrogén könnyen átjut a sejthártyán, mivel ez a legkisebb és legkönnyebb elem, mindössze néhány perc alatt eljut a szervekig.
 • Antioxidáns – más szóval – redukciós potenciállal rendelkező anyag – azt jelenti, hogy magas elektron koncentrációja miatt hatékonyan semlegesíti a káros szabad gyököket (amik éheznek elektronok után) így megvédve a szervezetet.
 • Méregtelenítés – A hidrogénnel dúsított víz kiváló méregtelenítésre, mert könnyen oldódik és magas áteresztőképességű. Segíti a savas környezet oldását és a szervezetben felhalmozódott toxikus anyagok eltüntetését.
 • A hidrogén az egyetlen antioxidáns, ami elektronvesztés következtében nem válik szabadgyökké, az oxigénnel reakcióba lépve pedig vízzé válik, tovább segítve a méregtelenítés folyamatát.
 • Ideális biológiai környezetet teremt, melyben sem a baktériumok, sem a vírusok nem élnek meg.
 • A víz molekulák klaszterekben csoportosulnak. A hagyományos csapvíz 15-20 molekulát tartalmaz klaszterenként. Az elektrolízis során a nagy vízklaszterek kisebb, ún. mikroklaszterekre bomlanak, amelyek 4-6 molekulát tartalmaznak.

A hidrogénes víz fogyasztása teljes egészségi állapotunkra, és vitalitásunkra jó hatással van.

Lassítja az öregedési (oxidáció) folyamatokat, segít jobb egészségi állapotba kerülni. Hozzájárul a szervezet méregtelenítéséhez. A hidrogénezett víz extra energiát biztosít szervezete számára. Erős antioxidánsként, a szabadgyökök hatékony ellenszere.

Külföldön a klinikai orvoslásban is számtalan esetben alkalmazzák csodálatos eredményeket produkálva..

Igyon naponta 6 – 8 pohár hidrogénes vízet, és biztosítsa ezt családja számára is!

A hidrogénes víz fogyasztása biztonságosnak tekinthető. A vizsgálatok azt mutatták, hogy magas koncentrációban történő fogyasztása sem okoz toxicitást. Minden életkorban biztonsággal fogyasztható.

A hidrogénnel dúsított víznek az emberi egészségre gyakorolt hatásáról már nagy mennyiségű tudományos publikáció áll rendelkezésre.

Lourdes hidrogénes víz készítő vásárlása Itt!

Tudományos cikkek a hidrogénes víz terápiás hatásairól.

„A hidrogén terápia antioxidánsként hat a citotoxikus oxigén gyökök szelektív csökkentése révén.”
Nature Medicine Advance Online Kiadás, 2007. május 7.

„A hidrogénes víz fogyasztása segíti a zsír- és glükózbontást a 2-es típusú cukorbetegeknélés a csssökkent glükóz toleranciás pácienseknél.”
Nutrition Researrch 28. kötet 3. kiadás, 2008. március, 137-143 oldalak

„A molekuláris hidrogén fogyasztása megelőzi a stressz által előidézett képességromlást a hipposampus-függő tanulásifaladatokbana fizikailag krónikusan korlátozott egereknél.”
Neuropsyychopharmacology Advence online kiadás, 2008. június 18.

„A hidrogénnel dúsított tiszta víz megelőzi a szuperoxidáció kialakulását a C-vitamin megvonásos SMP30/GNL génkezelt egereknél.”
Biocemicaland Biophysical ReasearchCommunications, 375. kötet, 3. kiadás, 2008. október24. 346-350. oldal

További tudományos cikkek még:
www.molecularhydrogenfoundation.org
www.integratedhealthblog.com
www.hindawi.com
www.hydrozen.org

error: