Ozmózis membrán

A fordított ozmózis membránok az ozmózis víztisztítók lelke.

Az 5 lépcsős tisztító rendszerek 4.-ik tisztítási fázisa. Az előszűrőkkel kezelt vizet az RO membrán külön választja a fogyasztható tisztított vízre, és a technikai vízre. A technikai víz a csatornába öblítődik, míg a tiszta víz az úgynevezett puffer tartályban tárolódik.

Az ozmózis membránok 0,0001 mikronon tisztítanak. Ennek köszönhetjük, hogy a megtisztított víz vegyileg, és biológiailag is rendkívül tiszta.

Az RO membránok fontos jellemzője a napi víztisztítási képességük. Ezt a GDP (Gallon per Day) értékkel szokták megjeleníteni. Mivel 1 gallon 3,78 liternek feletethető meg, így könnyen kiszámolható az adott membrán napi, azaz 24 órai tisztítási kapacitása.

Az ozmózis membránok másik jellemzője, az úgynevezett elutasítási arány, ami egyszerűbben a tisztítási képesség % os kifejezése. A jobb minőségű membránok általában 94 – 98 % ban tisztítják a vizet.

Az így kapott víz oldott anyag tartalma általában 10 – 20 TDS között érték. A víz oldott anyag tartalmát a TDS mérő műszer segítségével tudjuk ellenőrizni. Amennyiben a TDS érték meghaladja az 50 -es ppm értéket, szükséges az RO membrán cseréje.

 

Mind a(z) 7 találat megjelenítve

error: