Víztisztítással kapcsolatban rengeteg fogalom van. Sokszor több weboldalt is át kell olvasni, hogy megértsük őket. Ebben a cikkben összegyűjtök minden fontos fogalmat, hogy egy helyen megtalálhatóak legyenek.

Víztisztítás fogalmak érthetően

Mi az az ozmózis víztisztító berendezés?

Az ozmózis víztisztító berendezés megszűri, majd külön is választja a vizet a maradék szennyeződéstől. A fordított ozmózis elvén működik, lásd a fordított ozmózis fogalom magyarázatát.

Charm-E30s ozmózis víztisztító

Charm-E30S ozmózis víztisztító

Mi az az aktív szenes víztisztító?

A víztisztító aktív szénnel működik, ami megszűri a vizet, de az ásványi anyag tartalmat és sok szennyeződést átenged. Méretéből adódóan a pult alá kell beszerelni.

Puricom FtLine3 aktívszenes víztisztító berendezés

Puricom FtLine3 aktívszenes víztisztító

Mi az a csapra szerelhető víztisztító?

A csapra szerelhető víztisztító azt jelenti, hogy közvetlenül a csapra szerelünk fel egy vízszűrővel ellátott berendezést, ami az alapvető szennyeződéseket szűri ki. A szabad, és a vízben kötött aktív klór és annak származékai, a csőhálózatról a vízbe kerülő lebegőanyag szennyeződések (iszap, rozsda) kiszűrésre kerül. Azonban a szennyeződések, vízbe nem illő anyagok nagy részét nem szűri ki. A csapra szerelhető víztisztító és az asztali víztisztító megnevezés egymás szinonímája!

BlueFilters csapra szerelhető víztisztító

BlueFilters csapra szerelhető víztisztító

Mi az az asztali víztisztító?

Lásd a csapra szerelhető víztisztító fogalom magyarázatát!

Mi az a vízszűrő kancsó?

Beépített szűrőbetéttel rendelkező kancsó, ami a kiöntés során szűri meg a vizet. Különböző árkategóriában, különböző minőségű termékeket lehet vásárolni. Előnye, hogy mobilis és kevés helyet foglal és olcsó. Hátránya, hogy nem tisztítja, csak szűri a vizet, így számos szennyeződés, vízbe nem illő anyag benn marad a vízben.

RO víztisztító jelentése

Az RO, a reverse osmosis rövidítése. Lásd. a fordított ozmózis fogalom magyarázatát!

Mi az a fordított ozmózis?

Az ozmózis egy természetes folyamat. A spontán oldószer áramlási folyamata a folyadékokban. A folyadék az alacsonyabb koncentrációjú oldatból a magasabb koncentrációjú oldal felé halad. A fordított ozmózis reverse osmosis során megfordul ez a folyamat és a hígabb oldat térfogatértéke fog növekedni és a töményebb oldat mennyisége lesz kisebb a nyomáskülönbség hatására. Ezen az elven működik az ozmózis víztisztító berendezés.

Mi az a vízszűrő betét?

Mi az a lúgos víz?

Olyan víz, ami legalább 7 PH értékű. A vízionizátor szétválasztja a vizet savas és lúgos összetevőire. Az így keletkező lúgos vizet ionizált víznek is hívják.

Vízlágyítás jelentése

A vízlágyítás, a víz magnézium- és kalciumcsökkentését jelenti. A víz desztillációjával, főzéssel is elérhető. összes vízkeménység vegyszeres kezeléssel, szóda vagy trisó segítségével csökkenthet

Mi az a víztisztító rendszer?

Több, egymásra kapcsolt vagy egymás utáni víztisztító készülékből áll. Általában családi házakba bekerülő vizet már az elejétől fogva szűri. Így minden háztartási készüléket is meg lehet vele óvni.

Mi az a hidrogénes víz készítő készülék?

A hidrogénes vízet egy hidrogénes víz készítő készülék állítja elő. Tehát azt jelenti, hogy hidrogénnel dúsított vizet állít elő a szűrt, tisztított vízből.

Hidrogénes víz készítő berendezés

Lourdes hidrogénes víz készítő

Adszorpció jelentése

Az adszorpció azt jelenti, hogy az atomok, ionok vagy molekulák gázból, folyadékból vagy oldott szilárd anyagból egy felületen megkötődnek.

Ha van olyan fogalom, ami nem szerepel a listában, írja meg nyugodtan és elmagyarázom azt is.

error: