Milyen vizet igyunk?

A kérdés, hogy milyen vizet igyunk, számtalanszor felvetődik az emberekben. Mindenki másban hisz, más vizet fogyaszt. Van aki a csapvízre, van aki az ásványvízre esküszik. Vajon létezik-e még ezen kívül más lehetőség a vizet szívesen fogyasztók számára?

Víz, de milyen víz?

palackok_nem (1)Aki nem szeretne:

  • a klóros, ihatatlan csapvízből főzni és inni,
  • ugyanakkor nem hajlandó folyamatosan vizet haza cipelni,
  • mindezért még extra magas árat fizetni a főzéshez, iváshoz használt vízért

Egyetlen alternatívája marad, az otthoni csapvíz tisztítása, olyan minőségűre, ami már megfelel az elvárásainak. Szerencsére számtalan megoldás közül lehet választani!

Milyen vizet igyak akkor?

Aktívszenes vízszűrővel szűrt víz

Az aktívszenes vízszűrés széles körben alkalmazott módszer az otthoni víztisztítók fajtáinál, mert képes javítani a víz ízén, zavarosságán, eltávolítja a kellemetlen szagokat, ideértve a klórt is.

Az aktívszén az adszorpciós folyamat segítségével hatékonyan eltávolítja, és megköti az egyes szerves vegyszereket, különösen növényvédő szereket, gyomírtókat, triklór-etilént, a klór melléktermékeit. Bizonyos esetekben hatékony a mikroorganizmusokkal szemben is.

Nem befolyásolja azonban a megszűrendő víz oldott anyag tartalmát, és keménységét sem. Nem távolítja el az oldott szervetlen anyagokat, és néhány kémiai összetevőt – pl. a nehézfémeket, arzént, gyógyszer, és hormon maradványokat. Ugyanakkor benne hagyja a vízben a szervetlen ásványi anyagokat.

A véleményünk az aktívszénnel szűrt vízről:

Aktívszénnek szűrni a vizet, egy nagyon jó megoldás. Sokkal jobb, mint a klóros csapvíz, vagy a palackos víz. Ha már idáig eljutott valaki, akkor nagyon sokat tett az egészségéért. Azt azonban jó ha tudja, hogy létezik még tökéletesebb víztisztító eljárás is. A következő bekezdésben erről lesz szó.

Milyen vizet igyunk – Ozmózis víz

Az ozmózis víz több jellemzőjében különbözik az előzőleg tárgyalt aktívszénnel szűrt vizektől. Az ozmózis vizet a fordított ozmózis elvén működő víztisztítókkal lehet előállítani. A fordított ozmózis technológia a vizet 95 – 98 % ban képes megtisztítani minden benne lévő szennyződéstől.

Milyen vizet igyunk - ozmózis membránEzzel a technológiával sikerül olyan oldott anyagokat is kiszűrni a vízből, amiket az aktívszenes vízszűrőkkel elképzelhetetlen. Az ozmózis víz például nem tartalmaz vegyi anyagokat, hormont, és gyógyszer maradékokat.

Továbbá az ozmózis víz nagyon lágy. Nincsenek már benne a szervetlen ásványi sók, melyek csak megterhelik a szervezetet. Sokan mégis pont az ásványi anyagokat hiányolják belőle. Azt tartják, hogy ásványi anyagokat is tartalmaznia kell az ivóvíznek.

Ugyanakkor mások, és mi is azon a véleményen vagyunk, hogy a létfontosságú ásványi anyagokat nem a vízzel kell bejuttatni a szervezetbe, mert a fő ásványi anyag és nyomelem forrásnak a táplálékunknak kell lennie!

A véleményünk az ozmózis vízről:

Akinek létfontosságú, hogy hormonoktól mentes vizet igyon, és adjon a családja, gyermekei számára, annak csak és kizárólag az ozmózis viz fogyasztását tudjuk javasolni!

Milyen vizet igyunk – Pi víz

A Pi víz egy nagyon érdekes víz, melyet – az „élet vizének” is szoktak nevezni. A Pi víz tulajdonképpen egy energetizált, szerkezetileg strukturált víz. Ezt az állapotát a víznek, egy Lifeenergy elnevezésű – Pi energetizáló egységen átfolyatva érik el.

Sokan a Pi vízre úgy gondolnak, mintha az egy nagyon tökéletesen megtisztított víz lenne. Figyelem!
A Pi víz technológia nem egy víztisztítási eljárás.

Természetesen a vizet energetizálás előtt valamennyire megszűrik, ugyan akkor, erre nincs egységes előírás, hogy milyen mértékben szükséges a vizet előtte megtisztítani.

Vannak Bio boltok, ahol kannában lehet Pi vizet vásárolni. Ott a lebegő szennyeződéseken túl, jó esetben egy szén szűrővel a klórt még kiszűrik, mielőtt a Lifeenergy, vagyis a Pi energetizáló egységen keresztül folyatnák a vizet. Ezért, ha a különböző Pi vizeket – melyek különböző minőségű szűrésen estek át, – az összetevőik alapján laboratóriumban megvizsgáltatnánk, más és más, eredményt kapnánk.

A véleményünk a Pi vízről:

Az első, és legfontosabb, hogy a víz tökéletesen meg legyen tisztítva, valamilyen hatékony víztisztítási eljárással. Ha pedig megfelelő minőségben már tiszta, akkor a víz további energetizálását, molekuláinak rendezettebbé tételét mi is támogatjuk.

Milyen vizet igyunk – Lúgos, ionizált víz

A szervezet lúgosításának igénye időről, időre felmerülő téma. Természetesen a helyes sav-bázis egyensúly megléte nagyon fontos a egészség fenntartás érdekében. A mai ember szervezete általában inkább savas pH – val rendelkezik.

Sok betegség hátterében a szervezet elsavasodása áll, mivel az egészséges szervezet enyhén lúgos természetű. Fontos téma a megfelelő lúgosítás, mert lúgos környezetben működnek optimálisan a biokémiai folyamataink.

Lúgosítani sokféle módon lehet. Ennek egyik lehetséges formája a lúgos, (alkáli) ionizált víz fogyasztása is. Ezeket a vizeket, vízionizátor berendezésekkel lehet előállítani. A vízionizátorok az elektrolízis módszerével a vizet, lúgos és savas részre bontják. A berendezések teljesítményétől függően be lehet állítani, hogy hányas pH-jú vizet készítsenek. A semleges víz pH-ja 7-es. Lúgos víz fogyasztásához, 8-8,5-9-es pH–jú vizet fogyasztását javasolják.

A vízionizátorok által előállított víz másik pozitív tulajdonsága, hogy antioxidáns hatású (negatív ORP értékkel rendelkeznek, mint például az A, C, E vitamin). Megkötik az úgynevezett szabadgyököket a szervezetben, így közömbösítve azok sejtkárosító hatását.

Vélemény a lúgos, ionizált vízről:

Nagyon fontos tudni, hogy a magasabb pH -val rendelkező vizek fogyasztása csak kúraszerűen javasolt. A napi megfelelő mennyiségű víz pótlására hosszútávon, csak felváltva, más vizek fogyasztásával együtt javasoljuk.

Milyen vizet igyunk – Hidrogénes víz

A legújabb kutatások eredményeként mostanában megjelent a hidrogénnel dúsított víz. Itt az elemi hidrogének száma 2 szer, 3 szor több a vízben. A nagyobb koncentrációjú hidrogén megvédi a sejtjeinket az öregedéstől, amit a növényi eredetű antioxidánsok is csinálnak. Vagyis, az ártalmas sejtkárosító szabadgyököket kötik meg. A hidrogén is pontosan ezt a folyamatot erősíti.

Milyen vizet igyunk - hidrogénes vízA hidrogén emellett hatalmas energiával, látja el a szervezetet. Gondoljunk csak bele, hogy a járműveinket is szénhidrogénnel hajtjuk, de létezik már a tisztán hidrogénnel hajtott autó is. Tehát a hidrogénben hatalmas energia rejlik.

A hidrogénes víz fogyasztásának számtalan jó tulajdonságot tulajdonítanak. Több klinikai vizsgálat erősítette meg, a hidrogénes víz gyógyító hatását bizonyos betegségek esetében.

A hidrogénes vizet szintén egy berendezéssel tudjuk otthon előállítani. Hidrogénes víz készítő készülék elnevezéssel lehet rátalálni az interneten.

Vélemény a hidrogénes vízről:

Csak javasolni tudjuk mindenki számára a hidrogénes víz fogyasztását. Energiával tölti fel a szervezetet. Több betegségben hatékonyan segít. Fogyasztásának nincs ismert ellenjavallata. Természetesen itt is nagyon fontos, hogy csak tiszta, jó minőségű vízből készítsük el a hidrogénes vizünket!

Milyen vizet igyunk – Desztillált víz

A desztillált vízről már sokan hallottak. A víz desztillálása, tulajdonképpen egy lepárlási folyamat. A szennyezett, ionokban gazdag vizet elforralják, majd a vízgőzt elvezetve, újra víznemű halmazállapotúvá alakítják. Ennek eredményeképpen egy teljesen tiszta, „üres” vizet kapunk.

Pont ez az a tulajdonsága, ami miatt sokan ellenzik fogyasztását. Véleményük szerint a desztillált víz folyamatos fogyasztása hiánybetegség kialakulásához vezethet. A fogyasztásának hívei pedig pont a teljesen tiszta, és az üressége, miatt kedvelik, kiemelve a desztillált víz szervezettisztító hatását.

Vélemény a desztillált vízről:

Személy szerint több olyan embert is ismerek, akik kisebb, nagyobb rendszerességgel régóta fogyasztanak desztillált vizet. Véleményünk szerint, ha valaki megfelelően táplálkozik, és nem csak kizárólag desztillált vizet fogyaszt, az nem tehet kárt a szervezetével.

Milyen folyadékot igyunk? Konklúzió:

Mivel a rendszeres vízfogyasztás, egy élethosszig tartó folyamat, ezért lényeges, hogy milyen minőségű és tisztaságú vízzel tápláljuk szervezetünket, sejtjeinket. Ezért mind a csapvíz, és mind az ásványvíz rendszeres fogyasztása helyett az otthoni víztisztítást, vízszűrést javasoljuk.

Véleményünk szerint ezért nem az a kérdés, hogy szükséges-e a víztisztító. A kérdés inkább csak az, hogy milyen víztisztítási technológiát, és azon belül melyik gyártónak, milyen készülékét részesítsük előnyben.

Ha pedig már meg van a megfelelő otthoni víztisztító berendezés, akkor igényünknek megfelelően lehet a vizet még tovább energetizálni, lúgosítani, vagy pedig hidrogénnel dúsítani. Kinek, kinek szükséglete, és lehetősége szerint.

error: